Implantti- ja keinojuurihoito

Implanttihoidossa leukaluuhun istutetaan titaaniruuvi menetetyn hampaan paikalle ja ruuvin varaan rakennetaan uusi hammas.

Implanttihoidolla voidaan korvata yksi tai useita puuttuvia hampaita aina kokonaiseen hampaistoon asti. Hammas voidaan poistaa ja implantti asettaa samalla hoitokerralla. Hammas saattaa myös olla puuttunut jo vuosia ennen implantin asettamista.

Irtoproteesien pysyvyyttä voidaan huomattavasti parantaa tekemällä potilaalle kaksi ns. “mini-implanttia”, joihin proteesi kiinnitetään eräänlaisella “nepparilla”. Kyseessä on edelleen koko-proteesi, mutta sen irtoamista ei tarvitse pelätä.

Jos pyritään palauttamaan hampaisto ja hammaskaari lähes sellaisiksi kuin ne olivat ennen hampaiden menetystä, tarvitaan ainakin 4 implanttia, joiden varaan hammassilta rakennetaan. Tällainen hammassilta ei muistuta ulkomuodoltaan kokoproteesia eikä sitä voi eikä tarvitse irrottaa puhdistuksen ajaksi.
Hoito sopii kaikille, kunhan luuta on riittävästi keinojuuren istutukseen.

Implanttien varaan rakennetuilla hampailla voi purra yhtä luotettavasti kuin omilla hampailla ja ulkonäkö on yleensä erittäin hyvä.
Implanttihoito kestää aloitusleikkauksesta valmiiseen lopputulokseen n. 2 kk, mutta hoidon suunnittelu tehdään aina tapauskohtaisesti.
Käytämme vastaanotollamme Astra Tech- ja Ostemm hammasimplantteja.

Lisää tietoa näistä implanteista löydät seuraavilta sivustoilta > Astra Tech > Osstem.